Fysiotherapie is een paramedische behandelmethode die gericht is op het verbeteren van bewegingsklachten en het bevorderen van herstel. Het kan helpen bij diverse klachten, zoals blessures, pijn, bewegingsbeperkingen en chronische aandoeningen.
Nee, in de meeste gevallen heb je geen verwijzing nodig voor fysiotherapie. Je kunt rechtstreeks een afspraak maken bij onze praktijk.
Tijdens de eerste sessie zal de fysiotherapeut een uitgebreide intake doen om jouw klachten en medische geschiedenis te begrijpen. Daarna zal er een lichamelijk onderzoek plaatsvinden om een behandelplan op maat op te stellen.
De duur van een fysiotherapie behandeling kan variëren, afhankelijk van de aard van jouw klachten en de gekozen behandeltechnieken. Gemiddeld duurt een sessie 30 tot 60 minuten.
Onze fysiotherapeuten maken gebruik van verschillende oefeningen, zoals mobilisatie, spierversterking, stretching en stabilisatieoefeningen, afhankelijk van jouw individuele behoeften.
Ja, fysiotherapie is zeer effectief bij het behandelen en voorkomen van sportblessures. Onze fysiotherapeuten zijn gespecialiseerd in sportrevalidatie en kunnen jou helpen bij een snel en veilig herstel.
Ja, onze praktijk werkt samen met de meeste zorgverzekeraars. Controleer jouw polisvoorwaarden om te zien hoeveel behandelingen worden vergoed.
Het is aan te raden om comfortabele kleding te dragen waarin je goed kunt bewegen. In sommige gevallen kan het nodig zijn om specifieke kleding te dragen voor bepaalde behandelingen.
Ja, fysiotherapie kan zeer effectief zijn bij het verminderen van rugpijn. Onze fysiotherapeuten kunnen verschillende behandeltechnieken en oefeningen gebruiken om de rugspieren te versterken en de pijn te verminderen.
Ja, fysiotherapie kan ook helpen bij niet-lichamelijke klachten, zoals stress en spanningsgerelateerde klachten. Onze therapeuten kunnen je begeleiden bij ontspanningstechnieken en ademhalingsoefeningen om stress te verminderen en het welzijn te bevorderen.