RSI-klachten

Overbelastingsletsels, ook bekend als RSI-klachten (Repetitive Strain Injury), zijn veelvoorkomende blessures die ontstaan door herhaalde en langdurige belasting van bepaalde spieren, pezen, zenuwen of gewrichten. Bij onze fysiotherapiepraktijk begrijpen we hoe vervelend en belemmerend deze klachten kunnen zijn voor mensen die veel tijd doorbrengen achter een computer, met repetitieve bewegingen werken of andere taken uitvoeren die belastend zijn voor dezelfde lichaamsdelen. Ons gespecialiseerde team van fysiotherapeuten staat klaar om je te helpen bij het verminderen van RSI-klachten en het herstellen van jouw gezondheid en comfort. 

Over RSI-klachten

Wat zijn RSI-klachten?

RSI-klachten zijn een verzameling van pijnlijke aandoeningen die ontstaan als gevolg van repeterende bewegingen, een langdurige statische houding, of een combinatie van beide. Het kan leiden tot symptomen zoals pijn, stijfheid, tintelingen, gevoelloosheid of zwakte in de aangedane lichaamsdelen, zoals handen, polsen, armen, schouders, nek of rug.

Oorzaken en risicofactoren

RSI-klachten kunnen worden veroorzaakt door factoren zoals herhaalde bewegingen, werken in een ongunstige houding, langdurig computergebruik, te veel kracht zetten of een gebrek aan pauzes tijdens belastende activiteiten. Mensen die in beroepen werken waarbij deze bewegingen en houdingen vaak voorkomen, hebben een verhoogd risico op het ontwikkelen van RSI-klachten.

Fysiotherapie voor RSI-klachten

Beoordeling en diagnose

Onze fysiotherapeuten zijn gespecialiseerd in het beoordelen en diagnosticeren van RSI-klachten. We nemen de tijd om jouw specifieke klachten en werkgerelateerde activiteiten te begrijpen, om een nauwkeurige diagnose te stellen en een persoonlijk behandelplan op te stellen.

Behandeling en herstel

Onze fysiotherapeuten maken gebruik van verschillende behandeltechnieken, waaronder mobilisatietechnieken, manuele therapie en oefentherapie, om de pijn te verminderen en de beweeglijkheid te verbeteren. We werken ook aan het optimaliseren van jouw houding en werkgewoonten om herhaling van klachten te voorkomen.

Ergonomisch advies en preventie

Naast behandeling richten we ons ook op preventie van RSI-klachten. Onze fysiotherapeuten geven ergonomisch advies om je te helpen bij het aanpassen van je werkplek en werkgewoonten om belasting op jouw lichaam te verminderen en RSI-klachten te voorkomen.

Verlicht jouw RSI-klachten

Als je te maken hebt met RSI-klachten, staan wij voor je klaar. Ons gespecialiseerde team van fysiotherapeuten is toegewijd om je te helpen bij het verminderen van klachten en het herstellen van jouw gezondheid en comfort. Neem vandaag nog contact met ons op om een afspraak te maken en ontdek hoe wij jou kunnen ondersteunen in jouw weg naar een gezond en pijnvrij leven.