Evenwichtsproblemen en duizeligheid

Evenwichtsproblemen en duizeligheid, zoals vertigo, kunnen een grote impact hebben op het dagelijks leven en het welzijn van mensen. Bij onze fysiotherapiepraktijk begrijpen we hoe verontrustend en belemmerend deze klachten kunnen zijn. Ons gespecialiseerde team van fysiotherapeuten staat klaar om je te helpen bij het verminderen van evenwichtsproblemen en duizeligheid, zodat je weer met vertrouwen en stabiliteit kunt bewegen. 

Over evenwichtsproblemen en duizeligheid

Wat zijn evenwichtsproblemen en vertigo?

Evenwichtsproblemen en duizeligheid, waaronder vertigo, kunnen zich manifesteren als een gevoel van draaiduizeligheid, duizeligheid bij beweging, of een onstabiel gevoel. Deze klachten kunnen veroorzaakt worden door aandoeningen van het binnenoor, het evenwichtsorgaan, het zenuwstelsel, of als bijwerking van bepaalde medicijnen.

Impact op het dagelijks leven

Evenwichtsproblemen en vertigo kunnen het uitvoeren van alledaagse activiteiten bemoeilijken en het gevoel van onzekerheid vergroten. Ze kunnen leiden tot valpartijen, angst voor beweging, en beperkingen in het deelnemen aan sociale en recreatieve activiteiten.

Fysiotherapie voor evenwichtsproblemen en duizeligheid

Beoordeling en analyse

Onze fysiotherapeuten voeren een uitgebreide beoordeling en analyse uit van jouw evenwichtsproblemen en duizeligheid. We kijken naar verschillende aspecten van jouw evenwichtssysteem om de oorzaak van de klachten te achterhalen.

Evenwichts- en balanstraining

Met behulp van gerichte evenwichts- en balanstraining werken we aan het verbeteren van jouw stabiliteit en het verminderen van duizeligheid. We maken gebruik van specifieke oefeningen om het evenwichtsorgaan en de proprioceptie te trainen, zodat je meer vertrouwen krijgt in jouw bewegingen.

Vestibulaire revalidatie

Voor mensen met vertigo bieden we vestibulaire revalidatie aan, een gespecialiseerde aanpak gericht op het verminderen van duizeligheid en het bevorderen van de aanpassing aan duizeligheidsklachten. Deze therapie helpt het evenwichtssysteem beter om te gaan met verstoringen en herstelt het gevoel van evenwicht.

Vind jouw evenwicht en stabiliteit terug

Als je te maken hebt met evenwichtsproblemen en duizeligheid, staan wij voor je klaar. Ons gespecialiseerde team van fysiotherapeuten is toegewijd om je te helpen bij het verminderen van klachten en het terugvinden van jouw evenwicht en stabiliteit. Neem vandaag nog contact met ons op om een afspraak te maken en ontdek hoe wij jou kunnen ondersteunen in jouw weg naar een leven zonder duizeligheid en met meer vertrouwen in beweging.