Bekkenklachten en bekkenbodem klachten

Bekkenklachten en bekkenbodemklachten kunnen aanzienlijke ongemakken veroorzaken en van invloed zijn op het dagelijks leven van veel mensen. Bij onze fysiotherapiepraktijk begrijpen we hoe belangrijk het is om deze klachten serieus te nemen en de juiste zorg te bieden. Ons gespecialiseerde team van fysiotherapeuten staat klaar om je te ondersteunen bij het verminderen van bekken- en bekkenbodemklachten en het herstellen van jouw bekkengezondheid.

Over bekkenklachten en bekkenbodemklachten

Wat zijn bekkenklachten?

Bekkenklachten kunnen zich manifesteren als pijn in het bekkengebied, de onderrug of het stuitje. Deze klachten kunnen veroorzaakt worden door overbelasting, zwangerschap, bevalling, een verkeerde houding of letsel. Het kan leiden tot beperkingen in beweging en dagelijkse activiteiten.

Wat zijn bekkenbodemklachten?

De bekkenbodem is een groep spieren die de onderkant van het bekken vormt. Bekkenbodemklachten kunnen zich uiten als problemen met continentie, pijn in het bekkengebied, verzakking van organen of seksuele problemen. Deze klachten kunnen zowel mannen als vrouwen treffen en hebben een aanzienlijke invloed op de kwaliteit van leven.

Fysiotherapie voor bekkenklachten en bekkenbodemklachten

Beoordeling en diagnose

Onze fysiotherapeuten zijn gespecialiseerd in het beoordelen van bekken- en bekkenbodemklachten. We nemen de tijd om jouw specifieke klachten en medische geschiedenis te begrijpen om een nauwkeurige diagnose te stellen en een behandelplan op maat te maken.

Behandeling en revalidatie

Fysiotherapie kan een effectieve aanpak zijn voor het verminderen van bekken- en bekkenbodemklachten. Ons team maakt gebruik van verschillende behandeltechnieken, waaronder bekkenbodemtherapie, gerichte oefeningen en manuele therapie om de spieren te versterken, de stabiliteit te verbeteren en de bewegingsvrijheid te vergroten. 

Advies en preventie 

Naast behandeling richten we ons ook op het geven van advies en tips om klachten te voorkomen en te beheren. We kunnen je leren hoe je jouw bekkengezondheid kunt verbeteren door middel van houding, ergonomie en levensstijlaanpassingen.

Verbeter jouw bekkengezondheid

Als je te maken hebt met bekken- en bekkenbodemklachten, staan wij voor je klaar. Ons gespecialiseerde team van fysiotherapeuten is toegewijd om je te helpen bij het verminderen van klachten en het herstellen van jouw bekkengezondheid. Neem vandaag nog contact met ons op om een afspraak te maken en ontdek hoe wij jou kunnen ondersteunen in jouw weg naar een gezond en comfortabel leven.