Artritis en reuma

Artritis en reuma zijn aandoeningen die veel mensen wereldwijd treffen en vaak gepaard gaan met pijn, ontstekingen en beperkte mobiliteit. Bij onze praktijk begrijpen we de impact die deze aandoeningen kunnen hebben op het dagelijks leven van patiënten. Ons gespecialiseerde team staat klaar om je te ondersteunen en te helpen bij het beheersen van symptomen en het verbeteren van jouw kwaliteit van leven. 

Over artritis en reuma

Wat is artritis?

Artritis is een veelvoorkomende aandoening die ontstekingen veroorzaakt in de gewrichten van het lichaam. Het kan verschillende vormen aannemen, zoals reumatoïde artritis, artrose en jicht. Deze aandoeningen kunnen pijn, zwelling en stijfheid veroorzaken, waardoor de mobiliteit aanzienlijk wordt beperkt.

Wat is reuma?

Reuma is een overkoepelende term die wordt gebruikt om een verscheidenheid aan aandoeningen te beschrijven die de gewrichten, spieren, pezen en andere delen van het bewegingsapparaat aantasten. Het omvat verschillende vormen van artritis, evenals andere aandoeningen zoals fibromyalgie en systemische lupus erythematosus (SLE). Reuma kan leiden tot aanhoudende pijn, vermoeidheid en beperkte bewegingsvrijheid.

Symptomen en behandeling 

Symptomen van artritis en reuma

De symptomen van artritis en reuma kunnen variëren afhankelijk van het type en de ernst van de aandoening. Veelvoorkomende symptomen zijn gewrichtspijn, zwelling, ochtendstijfheid, vermoeidheid en verminderde beweeglijkheid. Deze symptomen kunnen van invloed zijn op de dagelijkse activiteiten en de levenskwaliteit van de patiënt.

Behandeling van artritis en reuma

Hoewel er geen genezing is voor artritis en reuma, zijn er effectieve behandelingen om symptomen te beheersen en de progressie van de aandoeningen te vertragen. Ons behandelteam zal samen met jou een behandelplan opstellen dat is afgestemd op jouw specifieke behoeften. Dit kan bestaan uit medicatie, fysiotherapie, oefeningen, voeding en levensstijladviezen om jou te helpen omgaan met de aandoeningen en de dagelijkse activiteiten te blijven uitvoeren.

Verbeter jouw levenskwaliteit

Als je te maken hebt met artritis of reuma, begrijpen wij hoe belangrijk het is om de juiste zorg en ondersteuning te krijgen. Ons toegewijde team staat voor je klaar om je te begeleiden bij het beheren van symptomen en het verbeteren van jouw levenskwaliteit. Neem vandaag nog contact met ons op om een afspraak te maken en ontdek hoe wij jou kunnen helpen bij het omgaan met artritis en reuma.